Манчестър Юнайтед е на път да привлече звездата на ПСВ Коуди Гакпо и нидерландците на практика признаха, че трудно ще запазят нападателя. Тази вечер“ филипсите“ посрещат Глазгоу Рейнджърс в реванш от плейофите на Шампионската лига след 2:2 в първия мач.

Според „Де Телеграаф“ този двубой може да бъде последният за Гакпо за ПСВ. Изданието твърди, че плановете на Юнайтед за нападателя са сериозни, а той самият иска да работи със сънародника си Ерик Тен Хаг на „Олд Трафорд“.

Засега двата клуба не са се разбрали за трансферната сума, като ПСВ иска 42 млн. паунда, а Манчестър Юнайтед има желание да похарчи 34 млн. „В клуба са наясно, че Гакпо ще напусне и не могат да направят нищо по въпроса“, пише още „Де Телеграаф“.

Гакпо изпрати страхотен сезон, в който вкара 12 гола и даде 13 асистенции в 27 мача в Ередивисие. В Англия продължават да твърдят, че Тен Хаг иска и него, и крилото на Аякс Антони.

Манчестър Юнайтед вече привлече четирима нови – Тайрел Маласия, Кристиан Ериксен, Лисандро Мартинес и Каземиро. „Червените дяволи“ още имат надежди да вземат и Френки де Йонг от Барселона.