Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг подкрепи Маркъс Рашфорд да попадне в състава на Англия за Световното първенство, независимо от факта, че контузеният нападател ще пропусне по всяка вероятност мачовете на „Трите лъва“ от турнира Лига на нациите по-късно този месец.

Рашфорд започна обещаващо кампанията за „червените дяволи“ и се очакваше да попадне в групата на селекционера Гарет Саутгейт в четвъртък за предстоящите сблъсъци с Италия и Германия. Но 24-годишният футболист продължава да изпитва болка от травмата, която получи по време на успеха във Висшата лига над Арсенал с 3:1 на 4 септември, когато вкара на два пъти, за да увеличи сметката си на три попадения.

След като пропусна откриващия мач на манчестърци в Лига Европа – домакинска загуба от Реал Сосиедад с 0:1, Рашфорд ще отсъства и за гостуването на Шериф Тираспол тази вечер. „Той не е на разположение. Последствията след мача с Арсенал, Маркъс е с мускулна контузия“, каза Тен Хаг на пресконференцията си преди двубоя в Молдова.

Запитан относно това дали Рашфорд може да попадне в състава на Англия за Мондиала в Катар, нидерландският специалист отвърна: „Очевидно е, че може. Той направи много добри сезони и в началото на този бележи отлично завръщане към най-високо ниво. Маркъс демонстрира огромен потенциал и качества. Не смятам, че отсъства дълго време, но не мога да кажа и кога ще се върне. Не е толкова зле и очакваме да е отново при нас съвсем скоро“.

За Юнайтед срещата с Шериф ще бъде последна преди 17-дневна пауза. Неделното домакинство срещу Лийдс бе отложено поради липса на достатъчно полиция, която е концентрирана върху погребението на Кралица Елизабет Втора в понеделник. Следващият мач на „червените дяволи“ ще бъде градско дерби с шампиона на Англия Манчестър Сити на 2 октомври. Шериф надви Омония с 3:0 в Кипър миналата седмица и вече се доказа като труден съперник в европейските клубни турнири. Миналия септември молдовците шокираха Реал Мадрид в Шампионската лига с 2:1 на испанска земя. „Те победиха Реал Мадрид и Шахтьор Донецк миналата година, способни са на това“.

Кристиано Роналдо бе част от групата от 22 играчи, която отпътува за Молдова, въпреки че Тен Хаг не потвърди дали португалецът ще стартира в гостуването. Люк Шоу също попадна в състава, след като пропусна два от последните три мача поради лека травма на стъпалото. Но Аарън Уан-Бисака, Антони Марсиал, Дони ван де Беек и вратарят Мартин Дубравка се присъединиха към Рашфорд в списъка с контузени.