Манчестър Юнайтед победи с 1:0 Реал Сосиедад като гост в мач от група Е на Лига Европа, в който главен съдия бе Георги Кабаков. Алехандро Гарначо отбеляза единствения гол, но той не се оказа достатъчен за "червените дяволи" да завършат на първо място. Двата отбора имат по 15 точки, но баските финишираха пред Юнайтед благодарение на един допуснат гол по-малко. 

Така тимът на Ерик тен Хаг ще срещне някой от третите отбори в Шампионската лига в спор за място на 1/8-финалите в турнира. Испанците пък вече са на този етап от надпреварата. 

Английският гранд стигна до гол с първата си добра възможност в мача. Кристиано Роналдо получи топката в средата на терена и с перфектен пас изведе Гарначо отляво. 18-годишният аржентинец овладя, напредна и отправи страхотен удар в горния далечен ъгъл за 0:1.

В 42-ата минута Йон Пачеко сбърка и подари топката на Роналдо. Португалецът опита да прехвърли излезлия напред Ремиро, но топката мина над вратата.

Веднага след това защитата на гостите не успя да изчисти топката, която попадна в Горосабел, а той отправи удар от движение. Де Хеа успя да избие, но кълбото се озова в Марин. Младокът стреля от упор, но уцели вратаря в главата и топката излезе в ъглов удар.

В 70-ата минута Карлос Фернандес овладя в наказателното поле и стреля над вратата. Малко след това Кабаков показа жълт картон на Роналдо за удар с лакът срещу Елустондо. В 74-ата минута Гавара потърси далечния ъгъл от границата на наказателното поле, но Де Хеа улови. 

В края Каземиро имаше отлична възможност да вкара и да качи Юнайтед на първото място, но ударът му бе блокиран.

Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед  0:1

Голмайстор: 0:1 Алехандро Гарначо (17)

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Льо Норман, Пачеко, Рико, Марин, Субименди, Мерино, Мендес, Карлос Фернандес, Сьорлот

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес, Шоу, Ван де Беек, Каземиро, Ериксен, Бруно Фернандеш, Гарначо, Роналдо