Младият голмайстор на Манчестър Юнайтед от вчерашния мач Алехандро Гарначо заслужи добри думи за представянето си и от Бруно Фернандеш, след като осигури успеха с 1:0 над Реал Сосиедад в турнира Лига Европа. 18-годишният футболист е  показал огромно израстване и подобрение на качествата.

Гарначо е продукт на школата на Манчестър Юнайтед, първото му попадение за мъжкия отбор дойде след асистенция на Кристиано Роналдо, който след срещата също не пестеше суперлативите. Младото крило направи пълен дебют миналия месец при 3:0 над молдовския Шериф (Тираспол), а вчера започна за втори път като титуляр.

"Той е добър, но трябва да знае, че от него се очаква много, след като играе за първия отбор на Манчестър Юнайтед, заяви Бруно Фернандеш пред BT Sport.

"По време на предсезонната подготовка не беше в най-доброто си състояние. Затова и в първите мачове за сезона не получаваше шансове. А сега е титуляр в два мача, защото тренира по-добре. Формата му е напълно различна и заслужено започва мачовете, както и похвалите за него са заслужени, допълни Фернандеш.

Юнайтед се нуждаеше от победа с два гола разлика, за да преодолее Реал Сосиедад в класирането и да избегне участието в плейофите, но това не се случи. Следващата им среща е с Астън Вила в неделя в мач от Висшата лига.

Гарначо е роден в Мадрид, но е национал на Аржентина, където в младежкия отбор до 20 години е вкарал 4 гола в 5 мача. Кариерата му започва в Хетафе, след което се мести в Атлетико (Мадрид).

Снимка: БГНЕС