За Кристиано Роналдо няма обратен път към Манчестър Юнайтед, след като португалският футболист критикува с остри думи клуба и мениджъра Ерик тен Хаг, заяви легендата и анализатор на "Скай Спортс" Гари Невил. Той обаче добави, че разбира нападателя и го подкрепя.

"Самият той не иска да се връща в Юнайтед и нямаше да даде това интервю, ако намеренията му бяха различни. Той знаеше, че това ще бъде водеща тема за медиите дни наред и че ще сложи край на кариерата му в Манчестър Юнайтед", заяви Невил за "Скай Спортс".

"Чудно ми е какво правят сега в клуба, защото те знаят, че трябва да прекратят договора на Кристиано. Противното може да създаде опасен прецедент, тъй като всеки футболист в бъдеще ще знае, че може да критикува свободно клуба.

"Съгласен съм с много от нещата, които Кристиано каза. Много привърженици на Манчестър Юнайтед също ще се съгласят със значителна част от казаното от него, но реалността е, че в съвременния бизнес този служител, който направи подобно нещо, ще бъде освободен. Манчестър Юнайтед трябва да направи това в следващите няколко дни.

"Това най-вероятно е и желанието на Кристиано, но нещата не трябваше да приключват по този начин. Можеха преди няколко седмици да се съберат, да опитат да намерят общ език и да разчистят част от проблемите, но това не се случи. И двете страни на практика се набутаха в ъгъла".

Отговаряйки на критики от Невил и Уейн Рууни по-рано през сезона, Роналдо каза, че те са му бивши съотборници, "а не приятели" и че "не би вечерял с тях".

"Не е истина това, което той каза, но това няма голямо значение. Аз сам съм избрал професията си, знам какво ще ми навлекат думите ми и съм го приел. Аз обичам всички мои бивши съотборници, включително Кристиано", продължи бившият капитан на Юнайтед.

"Не съм против Роналдо, даже напротив. Възхитен съм от неговите постижения и изпитвам дълбоко уважение към него. Той е най-добрият футболист, който някога съм виждал и най-талантливият играч, с който някога съм играл.

"Видях критиките на Кристиано и ги приемам. Бих стиснал ръката му, въпреки че той не би го направил. Оставям тези неща зад гърба ми".