Манчестър Юнайтед ще заведе съдебен иск срещу звездата на тима Кристиано Роналдо за нарушение на договорните отношения след скандалното интервю, което португалецът даде пред Пиърс Морган тази седмица. Португалският нападател също така ще бъде изваден от отбора и повече няма да играе за "червените дяволи", съобщава Гардиън.

По-рано днес от Юнайтед излязоха с кратка официална позиция, след като миналата вечер без излъчена втората част на интервюто, в което Роналдо критикува остро мениджъра Ерик тен Хаг, собствениците семейство Глейзър и своите съотборници. "Тази сутрин Манчестър Юнайтед предприе нужните стъпки във връзка с интервюто на Кристиано Роналдо. Няма да правим повече коментари, докато този процес не бъде завършен", заявиха от клуба.

Според медиите в Англия Юнайтед ще съди Роналдо за нарушение на договора. Ръководството на "червените дяволи" не е било предупредено от петкратния носител на Златната топка за медийната изява. Договорът на Роналдо с Юнайтед е с продължителност до юли 2023-та година, като 37-годишният футболист получава половин милион паунда на седмица.

В момента Роналдо се подготвя с националния отбор на Португалия за началото на Световното първенство в Катар, което започва в неделя.