Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд ще се изправи пред съда следващата година по обвинения в опит за изнасилване, контролирано поведение и физическо нападение, обяви днес съдия.

21-годишният играч пристигна в съда в Манчестър, северозападна Англия, облечен в червен костюм. На кратко изслушване във Върховния съд Минсхъл Стрийт, той единствено потвърди името и датата на раждането си. Съдия Морис Грийн определи датата 27 ноември, 2023 за делото, което се очаква да продължи десет дни.

Гаранцията на Грийнууд бе удължена при условие, че той не влиза в контакт със свидетели или ищеца. Футболистът прекара два дни в участъка през октомври за нарушаване на гаранцията си. Той бе първоначално арестуван през януари във връзка с млада жена след появили се кадри и видеа в социалните мрежи. Часове след изтеклата информация, Грийнууд вече беше спрян от игра или тренировки за Юнайтед и няма мач за клуба оттогава насам.

Опитът за изнасилване е станал през октомври миналата година. Контролираното поведение датира от период, започнал през ноември 2018. Според информациите той е направил заплашителни и обидни коментари по адрес на ищеца, като е влизал и следял профилите й в социалните мрежи. Обвинението в нанасяна на телесни щети датира от декември 2021-а. Всички три обвинения се отнасят за един и същи ищец. Грийнууд не се яви в съдебната зала в предишни случаи и допълнително процедурно изслушване бе насрочено за 10 февруари догодина. /БГНЕС