Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е готов да се завърне във футбола, година, след като бе уволнен от Червените дяволи, пише „Атлетик”. 

За този период се твърди, че норвежецът е изгледал отново всичките 168 мача, в които е водил отбора. Той си тръгна от „Олд Трафорд” през ноември 2021-а след 5 загуби в първите 12 мача от сезона във Висшата лига, което довеве до уволнението му. 

Мениджърът е гледал също така отново пораженията от Ливърпул с 0:5 и Уотфорд с 1:4, като след загубата от Стършелите периодът му в Юнайтед приключи. 

Докато водеше клуба той го изведе до второ място в първенството през 2020-21, но през есента на следващия сезон отборът отпадна в групите на Шампионската лига след загуба от турския Истанбул Башакшехир, което бе голям провал. След  това Юнайтед стигна финала в Лига Европа, където обаче отстъпи с дузпи пред Виляреал. 

Счита се, че въпреки противоречивите си резултати с английския гранд, Солскяер е доволен от престоя си начело на Червените дяволи, след като от Втората Световна Война само двама мениджъри на клуба имат по-висок % победи от него. 

През последната година Оле е продължил да следи внимателно европейския футбол, отпочинал си е добре и вече е готов отново да седне на пейката. През последните месеци той е отхвърлил няколко оферти, като на този етап очаква най-добрата възможност.