Манчестър Юнайтед е на път да отмъкне Енцо Фернандес под носа на Ливърпул. Халфът на Бенфика бе в основата на спечелената световна титла на Аржентина и повиши значително цената си. 21-годишният Фернандес бе сред най-добрите в състава на "гаучосите" и получи наградата за най-добър млад играч на Мондиала.

Към момента се смяташе, че Ливърпул е фаворит за подписа му, но днес "Сън" тиражира информацията, че Манчестър Юнайтед също се включва в битката. Според изданието "Червените дяволи" ще платят 105 млн. паунда, колкото е откупната клауза в договора на Фернандес с Бенфика. Според португалския журналист Бруно Андраде вече има преговори между двата клуба, а англичаните са готови да платят 105 млн. паунда, за да изпреварат конкуренцията.

Фернандес бе привлечен в Бенфика от Ривър Плейт през лятото. По време на Световното първенство Лионел Меси коментира съотборника си: "Изненадан съм от Енцо. Познавам го добре и го виждам всеки ден на тренировки. Той заслужава всичко постигнато дотук, прекрасен играч е".