Ерик тен Хаг е на път да сложи край на сушата за Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед – английският национал не е играл в последните 14 седмици, като вероятно ще се появи в игра срещу Рединг в четвъртия кръг на ФА Къп.

Санчо изпитва затруднения с достигането на върхова форма след идването си от Борусия Дортмунд и Тен Хаг сподели неотдавна, че той не е нито психически, нито физически готов да играе за „червените дяволи“. 22-годишният футболист бе изпратен да тренира по индивидуална програма в Нидерландия вместо да пътува с тренировъчния лагер на Юнайтед в Испания по време на Световното първенство миналата година. Но Санчо поднови групови тренировки миналия четвъртък, след като се завърна на базата в Карингтън по-рано през януари и може да играе срещу втородивизионния Рединг в събота.

„Той тренира с отбора, ще видим. Подобрява се, прави стъпки и ще вземем окончателно решение след тренировката“, каза Тен Хаг. Санчо игра за последно за „червените дяволи“ през октомври при равенството 1:1 с Челси и бе оставен извън състава на Англия за Световното първенство в Катар. Той не успя да момента да оправдае шума около себе си, след като бе определен за един от най-обещаващите млади таланти, когато заигра на „Олд Трафорд“ през 2021. „Казах, че той се завръща, прави крачки. Поднови тренировки с отбора и сега трябва да видим кога ще бъде готов да се завърне обратно в мачовете“, допълни нидерландският мениджър.

Юнайтед са в отлична форма в отсъствието на Санчо, като се изкачиха в топ 4 на Висшата лига и прогресираха и в двата домашни турнира за купите. В преследване на първи трофей за клуба от 2017-а насам, „червените дяволи“ стигнаха до класически успех над Нотингам Форест с 3:0 в първи полуфинал за Купата на Лигата в сряда. Този резултат означава, че Тен Хаг може да даде почивка на някои от титулярите си в реванша, но нидерландецът ще бъде изкушен и да ротира срещу Рединг, който е воден от бившия полузащитник на Юнайтед Пол Инс. „Футболът никога не се решава на хартия, трябва да бъдем готови за всеки мач, всеки двубой ще бъде труден, особено в купите. Това за тези отбори е перфектен шанс. Трябва да сме наясно с това и да бъдем настъпателни, напълно концентрирани и пълни с енергия. Мисля, че утре ще излезем със силен състав“, завърши Тен Хаг.