Манчестър Юнайтед ще продаде шестима футболисти през лятото, които струват твърде скъпо на гиганта "Олд Трафорд" - 240 милиона евро. Според английските медии мениджърът Ерик Тен Хаг вече е подготвил "списъка на грешниците" с цел да привлече други, за да направи тима си по-конкурентоспособен през следващия сезон, след като в този дебютен сезон на холандеца "червените дяволи" показват, че имат отбор за трофеи.

В списъка са Хари Магуайър, най-скъпият защитник, за когото Юнайтед плати 87 милиона евро от Лестър, Скот Мактомини, който е единственият от шестимата, за когото Юнайтед не е платил нито цент, тъй като е продукт на собствената му школа, Дони Ван де Беек, бивш полузащитник на Аякс, който дойде за 40 милиона евро, но периодът му на "Олд Трафорд" е кошмарен.

Французинът Антони Марсиал, когото Юнайтед купи за 60 милиона евро, също ще получи разрешение да напусне, въпреки че има най-много игрово време от всички в списъка за напускащи, но Тен Хаг търси дългосрочно решение за атаката.

Последните двама в момента не са част от отбора, Алеш Телеш, дошъл за 15 милиона евро, и Ерик Баи, откупен срещу 38 милиона евро, които са под наем, но ще бъдат продадени след края на сезона, пише "Труд".

Снимка: БГНЕС