Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел засипа с похвали Ерик тен Хаг и го сравни дори с легендата сър Алекс Фъргюсън от ранните му години в отбора. Причината стана победата над Барселона снощи и цялостното подобрение в  състава, който дори може да бъде определен като претендент за титлата. 

Според датчанина за първи от раздялата с Фърги Червените дяволи имат подобен наставник. Шотландецът се оттегли през 2013-а с 38 трофея за 26 сезона, а снощи бе на трибуните и аплодираше обрата. 

„Трябваше да минат 10 години, за да стигнем дотук. Аз смятам, че през този сезон наистина всичко може да се случи. Ман Юнайтед може да спечели всичко или да не вземе нищо, но прогреса е налице. Ерик тен Хаг се справя с всяка ситуация на ниво и бих казал е като ранния Сър Алекс Фъргюсън. Просто си седя тук и си мисля: „Уау, имаме точния човек“ доволен бе Шмайхел. 

Последваха обаче похвали  и от Оуен Харгрийвс и Пол Скоулс. „Атмосферата вече се промени значително. Представянето е друго, а мениджърът носи увереност, позитивизъм и просто преобрази клуба. Енергията вече е различна, като глътка свеж въздух. В неделя във финала на Карабао Къп може да се направи нова голяма крачка“ заяви Харгрийвс. 

„Атмосферата на мача бе брилянтна, каквато подхожда на големи двубои. Може и да бе Лига Европа, но пак бе голям мач. С това бяхме свикнали преди. Юнайтед отново показа увереност и ни върна това, от  което се нуждаехме“ добави Скоулс.