Въпреки че първоначално един от най-богатите британци сър Джим Ратклиф и катарският банкер и шейх Ясим Бин Хадад Ал Тани, един от синовете на катарския емир, се включиха в надпреварата за закупуване на Манчестър Юнайтед, мистериозен американец също се включи в надпреварата за един от най-големите английски отбори, обявиха част от английските медии.

Според информация на медиите на Острова е пристигнала и американска оферта, след като предишните собственици братята Глейзър са решили да продадат клуба, но засега остава тайна кой е кандидатът, който иска да поеме "червените дяволи".

Катарският шейх предложи да купи 100 процента от акциите на Глейзър, за разлика от Ратклиф, който през компанията си Ineos предложи да закупи 69 процента от акциите. За американската оферта няма информация, но се спекулира, че е почти същата като тази на другите двама кандидати – за 4,5 млрд. паунда. Глейзър не искат да продадат клуба за по-малко от шест милиарда паунда и могат да останат собственици на тима на "Олд Трафорд", пише "Труд".

Английските медии подчертават, че планът, ако се осъществи продажбата, е тя да приключи до 31 май, за да могат новите собственици да планират навреме предстоящия летен трансферен период, но проблемът е оценката на реалната стойност на клуба, което може да отнеме до два месеца.

В момента офертата на Катар е по-атрактивна, но и по-малко желана от английската публика, само заради съобщенията за допълнителни два милиарда паунда, които ще бъдат инвестирани в цялостно обновяване на "Олд Трафорд", подобно на сегашния ремонт и модернизация на "Сантяго Бернабеу", дом на Реал Мадрид, както и изграждането на нов и модерен тренировъчен лагер.