Лионел Скалони вече има главоболие за мачовете на Аржентина в края на март, когато световният шампион излиза срещу Панама и Кюрасао. Играейки за Манчестър Юнайтед в последния уикенд, Алехандро Гарначо беше контузен. Нападателят, който е желан и от Испания, тъй като е роден в Мадрид, влезе в игра при нулевото равенство срещу Саутхемптън в мача на "червените дяволи" от 27-ия кръг на Висшата лига, но издържа на терена само няколко минути.

10 минути преди края защитникът на гостите Уокър-Питърс в нетърпението си да изчисти топката закачи десния глезен на нападателя. Гарначо не можа да се възстанови и трябваше да напусне терена. Към момента английският клуб не е съобщил данни от медицински доклад, въпреки че играчът беше сниман на изхода на "Олд Трафорд" с патерици и със специална обувка.

Минути след нулевото равенство срещу Саутхемптън мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се позова на контузията на Гарначо и се опита да изрази спокойствие, като увери, че няма да е сериозна, а просто изкълчване.

„Беше лош мач. Мисля, че той изкълчи глезена си. Не исках да рискувам, исках всички играчи да са на 100 процента. Не мисля, че е толкова сериозно“, каза нидерландският треньор, цитиран от "Труд".

Ако Гарначо изиграе три мача за Аржентина, той ще е принуден да остане национал в тима на световните шампиони по новите правила на ФИФА за играчи с двойно гражданство. Регламентът също така показва, че ако играе в поне един мач, трябва да изчака три години, за да бъде повикан от Испания.

Снимка: БГНЕС