Звездата на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд продължава да чупи рекорди. Той вкара единственият гол при победата 1:0 като гост на Бетис в осминафинал реванш от Лига Европа. Червените дяволи се класираха на четвъртфиналите с общ резултат 5:1.

С гола си Рашфорд се превърна в най-младия играч реализирал 25 попадения за Юнайтед в евротурнирите. Също така той е и най-младият англичанин с 25 попадения в Европа. Благодарение на гола Рашфорд изпревари Кристиано Роналдо и е на шесто място във вечната ранглиста на голмайсторите за Манчестър Юнайтед в Европа. Рашфорд има 6 гола този сезон на международната сцена и общо 27 във всички турнири за Манчестър Юнайтед.

Бетис опита да започне силно и в 11-ата минута ветерана Хоакин нацели гредата. 41-годишният халф на андалусийци нанесе мощен изстрел от границата на наказателното поле, но топката попадна в гредата. 

Бетис изпусна още едно добро положение в 32-ата минута. Хуанми бе изведен в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и стреля, но Де Хея спаси, а доавката на Хуанми с глава не бе точен.

Второто полувреме започна силно за Червените дяволи. В 53-ата минута Руи Силва направи ключова намеса, за да спаси Бетис от попадение. Само минута по-късно и Де Хеа блесна с невероятна намеса. Стражът на Манчестър Юнайтед спаси с една ръка удара с глава на Айосе Перес след корнер. Интригата напълно приключи в 56-ата минута.

Рашфорд стреля от разстояние, Руи Силва не успя да стигне до топката и само я изгледа как влиза в мрежата му.

Така Манчестър Юнайтед е на четвъртфинал в Лига Европа във всяко от последните си 4 участие в турнира. През 2017 отбора спечели отличието, през 2020 бе на полуфинал, а през 2021 загуби финала.