Финландският бизнесмен Томас Зилиакус се включи в битката за закупуването на един от най-популярните футболни клубове в света Манчестър Юнайтед. Досега официално оферти за "червените дяволи" имаше от най-богатия британец Джим Ратклиф и от катарския банкер шейх Джасим.

Днес бе потвърдено, че шейх Джасим също е отправил втора подобрена оферта към сегашните собственици на клуба семейство Глейзър, след като получи отсрочка след крайния срок, който изтече в сряда. Компанията на Ратклиф "Инеос" също заяви в четвъртък, че е направена втора оферта, а предложение вече има и от Зилиакус. Той е основател и собственик на социалната медийна група novaM Group, като е участвал с инвестиции в спорта в ХИК Хелзинки и финландския хокеен отбор Йокерит.

Неговата идея е да придобие 50 процента от акциите на Манчестър Юнайтед, а останалата половина да се държи от феновете, които да участва в управлението на клуба. Според информациите Джим Ратклиф иска да вземе около 69 процента от акциите, докато катарците са се прицелили в 100 процента.