Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че постоянните контузии правят трудно пълноценното използване в момента на нападателя Антони Марсиал, но със сигурност французинът е част от плановете и за следващия сезон.

Марсиал изигра първи мач като титуляр от средата на януари насам при равенството 2:2 със Севиля в четвъртфиналите в Лига Европа, но остана на терена 60 минути и беше заменен след това. Проблеми с формата, със стари и нови контузии, попречиха на Марсиал да демонстрира качествата си, като до момента е играл в 18 мача във всички турнири, но само в 10 от тях е бил титуляр.

Попитан вярва, че Марсиал ще бъде част от отбора и занапред, тен Хаг каза пред журналистите: "Трудно е да се каже, защото до момента историята показва друго, но аз лично бих искал той да остане, защото е страхотен футболист. Антони определено има качества да играе футбол на високо ниво. Когато той е във форма, нашият отбор без съмнение играе по-добре", разказва още Тен Хаг.

Нидерландският специалист описа Марсиал като поливалентен футболист, който може да играе на различни позиции, но най-добре си личат уменията му, когато е поставен в предната атакуваща линия.

"Мисля, че може да играе отпред, на върха. Много е добър като централен нападател, но също така не е проблем да се представи на високо ниво и като крило. Изобщо на всички места в атакуващата зона", обяснява бившият наставник на Аякс. И след като Маркъс Рашфорд има разтежение в слабините, Марсиал със сигурност ще започне днес като титуляр срещу Нотингам Форест.

Юнайтед в момента е на 4-о място в класирането с 56 точки, като изостава със 17 от лидера Арсенал.