На 22 април се навършват точно 10 години от знаменития гол на Робин ван Перси срещу Астън Вила, който осигури последната титла на Манчестър Юнайтед през 2013-а. 

Нидерландецът вкара със страхотно воле малко извън наказателното поле след великолепно подаване на Уейн Руни, за да направи 2:0, след като преди това бе вкарал и първото попадение в мача. Юнайтед спечели двубоя, а с това и титлата. 

„За мен това е голът на века. Беше фантастичен заради техниката му, след като главата му бе надолу, силата на удара и перфектния тайминг на изстрела. Наистина великолепно попадение“ каза тогава Сър Алекс Фъргюсън. 

Играчите, които имат поне 100 гола във Висшата лига считат, че това е най-красивия гол за  последните 25 години, а за самия Ван Перси това е любимото изпълнение. Нидерландецът пристигна в Юнайтед предишното лято от Арсенал за 24 милиона паунда и вкара 26 попадения през сезона в първенството и общо 30 във всички турнири. 

Ван Перси завърши с хеттрик в двубоя, вкарвайки отново още преди края на първото полувреме, а след почивката изчисти от голлинията, за да запази сухата мрежа. Мачът завърши 3:0 и Юнайтед бе шампион 4 кръга преди края.