Ръководството на Манчестър Юнайтед е решено да привлече голмайстора на Тотнъм Хари Кейн през лятото и ще му предложи сериозно увеличение на заплатата. В момента английският национал е най-скъпоплатеният играч на "шпорите" и получава 200 хиляди паунда на седмица, но "червените дяволи" са готови да му дадат доста по-голямо възнаграждение - 300 хил. на седмица.

Идеята на Юнайтед е да сформират дуо Кейн - Маркъс Рашфорд в нападение. Договорът на Рашфорд с клуба изтича в края на сезона и той също ще получи предложение за 300 хил. паунда на седмица, за да подпише нов контракт. На този етап най-скъпоплатеният футболист на тима е вратарят Давид де Хеа, който получава 375 хил. на седмица, като неговият договор също изтича в края на кампанията, а новото предложени към него ще бъде значително по-малко - 200 хил. на седмица.

Пред привличането на Кейн има още една пречка - 29-годишният нападател има договор за още една година с Тотнъм и Юнайтед ще трябва да плати сериозна трансферна сума, за да го привлече. "Шпорите" обаче имат малък шанс да се класира за участие в Шампионската лига през следващия сезон, а това ще намали цената на Кейн. /БГНЕС