Манчестър Юнайтед иска да подпише с Хари Кейн и Мейсън Маунт през лятото.

Според The ​​Guardian клубът от Манчестър ще отправи оферта за капитана на Тотнъм възможно най-скоро. Ерик тен Хаг иска нов нападател в отбора, а Кейн е начело в списъка му с цели. Там са още имената на Виктор Освемен (Наполи) и Расмус Хейлунд (Аталанта). Освемен е оценен на 150 милиона евро, поради което Манчестър Юнайтед не може да си позволи трансфер.

Манчестър Юнайтед разбира, че да убеди Даниел Леви да пусне Кейн от Тотнъм няма да е лесно. Той може да се опита да задържи Хари, въпреки че договорът му е до лятото на 2024 г. Има вероятност Тотнъм да не пусне Кейн това лято и да го загуби безплатно следващата година.

Манчестър Юнайтед вярва, че привличането на Кейн ще ги превърне в претендент за титлата. Затова клубът възнамерява да се опита да преговаря с Леви. Клубът ще направи оферта в началото на трансферния прозорец, надявайки се, че тя ще убеди Леви да пусне нападателя.

Освен това тен Хаг е фокусиран върху укрепването на халфовата линия. Манчестър Юнайтед вярва, че има добри шансове да привлече Мейсън Маунт от Челси.