Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг очаква нападателят Маркъс Рашфорд да бъде готов за двубоя с Челси в четвъртък, който може да подпечата и на теория класирането на "червените дяволи" за Шампионската лига през следващия сезон.

Според нидерландския специалист Рашфорд все още не е на сто процента, след като първо бе контузен, а след това и болен, но това няма да му попречи да попадне в групата за двубоя на "Олд Трафорд" от предпоследния кръг във Висшата лига.

"Червените дяволи" се нуждаят от една точка в последните си два мача, за да си гарантират мястото в топ 4, а Рашфорд може много да помогне в постигането на тази цел, тъй като е водещият голмайстор на тима този сезон с 29 попадения.

В негово отсъствие Манчестър Юнайтед постигна минимални победи на Уулвърхямптън и Борнемут и макар да взе шест точки, изобщо не впечатли с представянето си в предни позиции. Това още веднъж отвори темата за подсилване в атака през летния транферен прозорец.

"Когато един играч не е наличен, той няма как да вкарва голове. Когато е здрав, той може да помага, да бележи и да печелим, но на първо място трябва да е здрав", каза Тен Хаг, който заяви това по адрес на заместника на Рашфорд Антони Марсиал.

Французинът има едва осем гола този сезон, тъй като постоянно бе преследван от различни травми.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед бе попитан и за възможността в тима да бъде привлечен нападателят на Пари Сен Жермен Неймар. Според медиите в Западна Европа двете страни са склонни да тръгнат по общ път.

"Когато имаме новини, ще ви ги съобщим", бе краткият отговор на Тен Хаг.

"Ние все още сме проект в развитие. Искаме да печелим трофеи. Да, тази година взехме един, но сме гладни за още. Искаме да се съревноваваме с най-добрите. Мисля, че сме на правия път, но винаги има още какво да подобряваме. Да бъдеш просто добър не е достатъчно. Ако искаме да бъдем сред най-добрите, ние задължително трябва да се класираме за Шампионската лига", завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.