Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш каза, че под ръководството на мениджъра Ерик тен Хаг в тима се гради нещо специално.

Нидерландският специалист бе засипан от критики след пораженията с 3:6 от Манчестър Сити и 0:7 от Ливърпул, но въпреки това успя да класира "червените дяволи" в топ 3 на Висшата лига, да върне мястото им в Шампионската лига и да донесе първа купа от шест години още в първия си сезон на "Олд Трафорд". В събота Юнайтед може да добави и купата на Англия във витрината си, ако победи във финала шампиона Манчестър Сити.

Според Фернандеш победа на "Уембли" през уикенда ще бъде катализатор за още по-големи успехи в следващите няколко години.

"Този мач е много важен за нас и за това, което изграждаме. В момента строим нещо, което виждаме, че може да бъде специално в бъдеще. Смятам, че ако спечелим ФА Къп, това ще ни даде допълнителна вяра, че можем да имаме и по-големи цели. Искам да печеля трофеи в този клуб. Миналата година, преди да преподпиша, говорих с ръководството и заявих ясно, че искам да постигам успехи тук. Но исках гаранции, че се движим в правилната посока. Мисля, че правим стъпки в тази посока. Все още ни липсват някои неща, но ще ги имаме скоро. Не говоря само за трансфери, а за поведение в съблекалнята като цяло. Трябват ни лидери, които през този сезон нямахме", призна Фернандеш в интервю за Британската информационна агенция.

Според Фернандеш Тен Хаг е отговорен за подобряването на тима както в качеството на играта му, така и в психологическата му устойчивост.

"От началото на сезона казвам, че той изисква много от нас. Той иска да печели и да печели всичко. Той не крие тази си амбиция и предава това на играчите. Това кара играчите да бъдат винаги готови да играят на най-доброто си ниво за него и за клуба. Високите му изисквания важат за всички и те трябва да разберат, че ние сме в голям клуб и че сме заслужили да бъдем тук. Това промени нагласата на много хора и сега никой не е спокоен за мястото си", добави още португалецът.

Той разкри, че Тен Хаг често говори индивидуално с играчите в отбора, за да разбере какво мислят те и от какво се нуждаят.

"Мисля, че това е добър подход, защото показва респект и загриженост", заяви полузащитникът.

Относно предстоящия мач Фернандеш заяви, че той и съотборниците му са наясно с възможността Манчестър Сити да направи втория в историята на английския футбол требъл от титла, Шампионска лига и купа Англия след Манчестър Юнайтед през 1999 година. Според него обаче за играчите на Юнайтед най-важно е да спечелят купата, а не да мислят какво може да постигне техният съперник.

"Знаем историята на нашия клуб и сме наясно, че феновете ни не искат да виждат Сити с требъла. Но за нас спечелването на трофея е най-важно. Искаме да завършим сезона по най-добрия начин. Разбираме, че ако победим, Сити не може да направи требъл. Но от гледна точка на играчите важна е само победата в предстоящия мач, за да вдигнем купата и да зарадваме нашите фенове", завърши Бруно Фернандеш.