Изглежда отборът на Манчестър Юнайтед със сигурност ще има нов собственик това лято. След поредица от преговори между настоящите собственици, семейство Глейзър с представители на катарския шейх Ясум бин Хамад ал-Тани, той вероятно ще е потенциалният купувач на клуба. 

Английските медии, цитирани от "Труд" съобщиха тази сутрин, че петата и последна оферта, пристигнала от Катар, е достатъчна за Глейзър и те ще я приемат. Източник са местни катарски медии, които реално и най-добре познават цялата ситуация, имайки предвид факта, че са най-близо до случващото се в момента.

Сър Джим Ратклиф беше смятан за фаворит да поеме Манчестър Юнайтед до миналата седмица. Офертата на британския милиардер беше за малко над 50% от акциите на семейство Глейзър, което би му позволило да поеме оперативното управление на клуба, но да остави американците като миноритарен собственик на "Олд Трафорд".

Офертата от почти шест милиарда долара от Катар обаче явно е непостижима и Манчестър Юнайтед вероятно ще бъде поредният сериозен футболен субект, който ще попадне под влиянието на "петролните милиарди", които в момента явно заемат все повече място в световния футбол.

Снимка: БГНЕС