Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани постоянно е спряган за бъдещ нов собственик на Манчестър Юнайтед, а по последна информация катарецът планира да върне Оле Гунар Солскяер на "Олд Трафорд".

Норвежецът беше мениджър на Юнайтед до ноември 2021 г., но се провали и беше уволнен.

Сега идеята е легендата на клуба да бъде върнат в друга роля, макар че все още не е ясно каква точно, пише „Webcafe“.

Шейх Джасим има намерение да върне възможно най-много легенди в Юнайтед и приоритет за него са бивши играчи на клуба от ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Междувременно не спират и спекулациите относно селекцията на "червените дяволи". Все по-вероятно е титулярният вратар Давид де Хеа да напусне след 12 години под рамката, а за негов заместник е спряган Джордан Пикфорд от Евертън.

Договорът на Де Хеа изтича, а новото предложение от клуба е със силно намалена заплата, която не се харесва на испанеца. Възможно е той да приеме оферта от Саудитска Арабия, но дори да остане за още един сезон, в Юнайтед вече мислят за дългосрочния му наследник.

Пикфорд е титуляр на вратата на английския национален отбор, а в началото на годината преподписа с Евертън за още 4 години. Тимът му обаче има проблеми с финансовия феърплей и ще бъде изкушен да го продаде при добра оферта.

Първото предложение на Юнайтед ще бъде за сума от 45 млн. паунда.Алтернатива е вратарят на Интер Андре Онана, който обаче също няма да излезе евтино.