Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд вече гледа към клубния рекорд на Уейн Руни, а освен това има амбициозна цел за предстоящия сезон. 

Голмайсторът на отбора, който поднови договора си наскоро до лятото на 2028-а година, има на сметката си 123 попадения за Червените дяволи в 359 участия, докато Руни има повече от два пъти повече – 253, но това не притеснява Рашфорд. 

„Надявам се, че ще мога да подобря клубния му рекорд. Човек никога не знае какво ще се случи, но моята цел винаги е да бележа и да давам асистенции, така че има шанс това да се случи. Вече говорих с Уаза (Руни) по въпроса и той иска да счупя рекорда му“ заяви Рашфорд в интервю за Гари Невил. 

„Би било много хубаво, ако го сторя, тъй като все пак съм израснал в този клуб и се надявам, че ще получа възможност да постигна това“ добави футболистът, който през миналия сезон вкара 30 гола в 56 мача, но сега е вдигнал летвата още по-високо. 

„Преди началото на всеки сезон целта ми е винаги мининум 20 гола. През последния обаче вкарах 30, така че трябва да опитам да надмина това постижение. В  края на кампанията имах проблеми с контузии и ако сега съм здрав, определено вярвам, че мога да стигна 35 или 40 дори“ категоричен е Маркъс.