Отборът на Манчестър Юнайтед взе трудна победа с 1:0 над Уулвърхемптън на „Олд Трафорд“ в мач от първия кръг във Висшата лига. Единственото попадение цза „червените дяволи“ бе дело на Рафаел Варан, който реализира с глава след центриране на Аарън Уан-Бисака в 76-ата минута на двубоя.

Двубоят започна с натиск от страна на Манчестър Юнайтед. В 12-ата минута Маркъс Рашфорд получи късо подаване и шутира с първото си докосване, но Жозе Са отрази с крак.

Матеуш Куня комбинира с Пабло Сарабия, който направи движение към наказателното поле на Манчестър Юнайтед и стреля в 33-ата минута. Ударът му обаче премина покрай левия страничен стълб.

В първата минута на добавеното време Антони се справи с бранител на Уулвс и шутира с левия си крак, но футболист на „вълците“ успя да блокира изстрела. След центриране от корнер топката се озова на главата на Рафаел Варан, който стреля но Са отрази.

Уулвърхемптън бе по-настъпателен в началните минути на второто полувреме. В 49-ата минута Куня стреля от близко разстояние след перфектно центриране от страна на Сарабия на втора греда, но топката срещна левия страничен стълб, след като Андре Онана закъсня с реакцията си.

Матеуш Куня имаше още възможност да открие резултата в 55-ата минута, когато стреля от границата на наказателното поле на „червените дяволи“, но този път Онана внимаваше и се справи по впечатляващ начин с удара на бразилеца.

Бруно Фернандеш изведе Аарън Уан-Бисака с прехвърлящо подаване зад гърба на отбраната на Уулвс. Крайният бранител на Манчестър Юнайтед центрира с едно докосване към втора греда, където Рафаел Варан прати с глава топката в мрежа и даде аванс на своя тим в 76-ата минута.

Фабио Силва донесе нужната свежест в предни позиция за „вълците“. Младият нападател се оказа на стрелкова позиция в 84-ата минута и шутира от близко разстояние, но отново вездесъщият Андре Онана успя да парира.