Ветеранът Джони Еванс определи двубоя срещу Бърнли снощи за една от най-великите вечери в неговата кариера. 

Защитникът стартира за Манчестър Юнайтед за първи път след 8 години и половина, а освен това асистира и за гола на Бруно Фернандеш, с който тимът спечели с 1:0 и стигна до ключови 3 точки. 

„Насладих се на всяка една минута. Преди мача просто нямах търпение той да започне. Бях невероятно развълнуван. Това бе мач №200 за мен за Юнайтед и никога не съм вярвал, че ще стигна до такъв брой двубои. Със сигурност една от най-добрите вечери в живота ми” доволен бе Еванс. 

„Честно казано, когато ми се обадиха не вярвах, че ще подпиша договор с отбора. Когато стигнеш до определена възраст започваш да се грижиш повече за кариерата си. Нямах обаче друга опция по онова време, така че приех и опитах да се справя максимално добре на тренировките. Просто се надявах, че тялото ми няма да ме предаде” добави той. 

„Никога обаче не съм си представял, че ще бъда титуляр. Беше ми казано, че ролята ми ще бъде да увелича конкуренцията и точно по такъв начин подходих. При увеличения брой контузии обаче, получих шанс да стартирам. Трябваше да адаптирам играта си към този отбор и смятам, че се справих добре в този мач и бях полезен с опита си” каза още Еванс. 

Ерик тен Хаг също го похвали. „Той показа характер. Беше спокоен, фокусиран и направи всичко както трябва. Представи се наистина силно. Донесе спокойствие на целия тим, а при гола уменията му бяха страхотни” отчете наставникът.