Манчестър Юнайтед е изправен пред угрозата да не преодолее груповата фаза при завръщането си в Шампионска лига. След два изиграни кръга „червените дяволи“ са последни и с изоставане от четири точки от втория Галатасарай. Днес предстои наглед най-лесният мач за Юнайтед в групата, а именно домакинство на аутсайдера Копенхаген. Двубоят на "Олд Трафорд" е от 22,00 часа.

Очаквано бе тимът да загуби големият сблъсък с Байерн Мюнхен в Германия, което се случи при зрелищен резултат - 3:4. На собствен терен обаче „червените дяволи“ нямаха право да губят от Галатасарай и то при положение, че на два пъти повеждаха в резултата. Страхотна драма проследихме в този сблъсък с обрати, червен картон за Каземиро, изпусната дупза от Икарди и в крайна сметка победен гол от аржентинеца за 3:2 в полза на турския шампион.

След паузата за националните отбори Копенхаген и Манчестър Юнайтед успяха да спечелят своите срещи за първенство в събота. „червените дяволи“ имаха късмета да поведат срещу Шефилд Юнайтед, въпреки че до гола на МакТоминей в 28-ата минута бяха по-слабият отбор на терена. Малко по-късно резултатът бе изравнен, но страхотен гол на Далот през втората част донесе три точки в техния актив. За Копенахген също не бе лесно срещу Вейле, като се наложи шампионът на Дания да прави пълен обрат в края на срещата.

Друг интересен двубой е между Севиля и Арсенал в Испания. Очакванията бяха двата тима да преодолеят Група В без особени трудности, но до момента това не се получава. На фокус излезе Ланс, който е и временният лидер, а с девет победи в първите девет кръга от Ередивизи ПСВ определено демонстрира страхотна форма и не бива да бъде изключван в битката за първите две места.

Арсенал и Севиля не са играли официален двубой повежду си от 2007 година, когато отново в групите на Шампионска лига си разменят по една домакинска победа, като двата тима прогресират напред със сериозна разлика от следващите два отбора в групата. Днес обаче гостите от Лондон влизат в срещата като сериозен фаворит, въпреки домакинския фактор в полза на Севиля, а и ми се струва, че букмейкърите леко подценяват испанския тим.

Пълна програма за мачовете във вторник:

Група А

19:45, Галатасарай - Байерн

22:00, Манчестър Юнайтед - ФК Копенхаген

Група В

22:00, Севиля - Арсенал, Ланс - ПСВ Айндховен

Група С

22:00, Унион - Наполи, Брага - Реал Мадрид

Група D

19:45, Интер - Залцбург

22:00, Бенфика - Реал Сосиедад. /БГНЕС