Галатасарай шокира Манчестър Юнайтед в среща от втория кръг на Група „А“ в Шампионската лига, побеждавайки с 3:2 след обрат. „Червените дяволи“ се представиха повече от трагично в защита и завършиха двубоя с 10 души на терена заради червен картон на Каземиро.

Успехът на турския шампион можеше да бъде и по-изразителен, но Мауро Икарди, който заби победното попадение, профука дузпа. Единственият, който се представи на ниво от тима на Ерик Тен Хаг, бе Расмус Хойлунд. Именно датският нападател заби двете попадения за своите. Неговите усилия обаче не бяха достатъчни на фона на трагичната игра отзад и гафовете на вратаря Андре Онана.

Хойлунд откри резултата в 17-ата минута. Бившият футболист на англичаните Уилфрид Заха изравни в 23-ата минута. Хойлунд в 67-ата минута отново даде преднина за домакините. Керем Актюркоглу изравни за 2:2 в 71-ата, а Мауро Икарди донесе пълния обрат и победата в 81-ата минута, реванширайки се за пропуска си от бялата точка.

Така „Джим Бом“ излезе на второто място в групата с 4 точки. Манчестър Юнайтед пък остава на дъното след две поражения и 0 точки, което застрашава сериозно и амбициите на „червените дяволи“ да продължат към елиминациите.

Домакините започнаха двубоя по-настъпателно. Още във втората те стигнаха до шанс за гол. Расмус Хойлунд  проби отляво и центрира към Бруно Фернандес, който обаче не успя да засече паса му.

В 17-та минута Ман Юнайтед откри резултата. Рашфорд нахлу мощно отляво и центрира към  Расмус Хойлунд в пеналта, където датчанинът простреля Муслера с глава – 1:0.

Радостта на домакините обаче не трая дълго. Само 6 минути по-късно Галатасарай изравни. Давинсон Санчес изрита топката към Уилфред Заха. Бившият футболист на „червените дяволи“ спечели единоборството с Диого Далот и матира Андре Онана - 1:1.

В следващите минути Юнайтед продължи да доминира при владеенето на топката. Възпитаниците на Окан Бурук пък разчитаха на бързи контраатаки.

Точно преди почивката Мейсън Маунт шутира, но кълбото се отби в Ханибал Меджби, който на практика попречи на съотборника си да прати топката в мрежата на уругваеца Фернандо Муслера.

След антракта хората на Ерик тен Хаг се втурнаха да търсят победата. Малко след подновяването на играта Маркъс Рашфорд не се полакоми и реши да подава към Бруно Фернандеш вместо да стреля на празна врата. Този негов се оказа грешно решение, защото защитник изчисти топката току пред краката на португалския капитан на Юнайтед.

Расмус Хойлунд прати топката в мрежата на „Джим Бом“ след час игра. Датчанинът получи пас от Маунт, финтира с лекота Боей и оплете кълбото във вратата. За съжаление на домакините Хойлунд се оказа в положение на засада и съдиите отмениха попадението му.

Датският нападател все пак реализира втория си редовен гол само 7 минути по-късно. За това спомогна и подхлъзване на Давинсон Санчес, след което Хойлунд нахлу в пеналта и пусна топката покрай Муслера и го матира за 2:1.

Проблемите в защитата на „червените дяволи“ обаче закопаха домакините. Радостта им от повеждането в резултата пак не продължи дълго. Само 4 минути след второто попадение на Хойлунд грандът от Истанбул изравни отново. Икарди направи двойно подаване с Йълмаз. След това последва пас към Керем Актюркоглу, за когото нямаше проблем да вкара – 2:2.

Дойде време и Андре Онана съвсем да закопае англичаните. Камерунският страж сгреши за пореден път брутално при игра с крака в 77-ата минута . Анхелиньо отне топката, което принуди Каземиро да се жертва и да извърши нарушение в пеналта. Съдията Иван Крузлиак не се замисли и показа втори жълт картон на Каземиро и отсъди дузпа за гостите. Мауро Икарди се нае с изпълнението от бялата точка, но не уцели рамките на вратата.

Профуканата дузпа от аржентинския нападател запази статуквото по отношение на резултата, а домакините продължиха двубоя с 10 души на терена след изгонването на бразилския халф.

Много бързо обаче Икарди се реабилитира за пропуснатия наказателен удар. Аржентинският таран се озова сам срещу Онана при една изчистена топка. Голаджията копна кълбото и матира Онана – 2:3. Така около 73 000 души по трибуните се смразиха.

До края Ман Юнайтед не успя да се докопа поне до точката, въпреки намаления си състав и преживя истински кошмар на „Олд Трафорд“.

Манчестър Юнайтед – Галатасарай 2:3

Голмайстори: 1:0 – Расмус Хойлунд  (17), 1:1 – Уилфред Заха (23), 2:1 – Расмус Хойлунд (67), 2:2 –Керем Актюркоглу – (71), 2:3 – Мауро Икарди – (81)

Червен картон: Каземиро – (77)

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Линдельоф, Амрабат, Касемиро, Маунт, Фернандес (К), Меджбри, Рашфорд, Хойлунд

Галатасарай: Муслера,Анхелиньо,Бардакчи, Санчес, Боей, Торейра, Айхан, Актюркоглу,Тете,Заха,Икарди