Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн атакува в типичния си стил настоящият лидер Бруно Фернандеш и поиска лентата да му бъде отнета. 

Ирландецът критикува сериозно халфа, който вчера не направи нищо, а Юнайтед загуби с 0:3 дербито срещу Ман Сити и това задълбочи още повече кризата в клуба. 

„Тен Хаг трябва да признае, че е сбъркал в това си решение. Гледайки какво прави Бруно в този мач, бих му взел лентата на 100%. Разбирам, че това е важно решение, особено след ситуацията с Магуайър, но Фернандеш не е направен от материал за капитан“ заяви Кийн. 

„Той е талантлив и в това няма никакво съмнение. Но гледайки представянето му в този мач, както беше и миналия сезон срещу Ливърпул, той не спря да мрънка, да се оплаква и да жестукилира с ръце. Това не е приемливо. Аз наистина бих му взел лентата“ добави той. 

„Все  отнякъде трябва да се започне по отношение на решаване на проблемите. Аз бих започнал именно от капитана, защото мениджърът може да действа по този въпрос. Фернандеш е брилянтен на моменти, но е пълната противоположност на това, което аз искам да виждам от един капитан“ каза още Кийн.