Юнайтед победи с 3:0 Евертън като гост в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. Алехандро Гарначо откри резултата още в началото на двубоя с фантастичен гол след ножичен удар, а след почивката се разписаха Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал. Така „червените дяволи“ записаха най-убедителния си успех от началото на сезона в първенството и заемат 6-о място във временното класиране, на 4 точки от четвъртия Астън Вила.

Двубоят на „Гуудисън Парк“ бе предшестван от сериозни протести от феновете на домакините спрямо Висшата лига, след като „карамелите“ бяха лишени с 10 точки от своя актив поради финансово нарушение.

В 3-ата минута Диого Далот центрира в пеналта към Гарначо, а аржентинският талант нанесе великолепен ножичен удар и прати топката в горния ляв ъгъл на Пикфорд.

След малко повече от час игра Евертън бе да изравни резултата, но Онана показа фантастична реакция. Дълго подаване отиде към Калвърт-Люин и стреля, но вратарят отрази. Последва още една чудесна възможност за футболистите на Шон Дайш, след като удар на Абдулай Дукуре премина встрани от вратата.

В 51-ата минута Антони Марсиал получи топката на скорост, пробва да влезе в наказателното поле и бе спрян на границата от Ашли Йънг. Първоначално главният съдия Джон Бруукс показа жълт картон на французина, но след това беше привикан от ВАР да преразгледа ситуацията.

След това реферът от Англия премахна картона на Марсиал и посочи бялата точка. Зад топката застана Рашфорд, който отправи безкомпромисен изстрел и не остави никакви шансове на Пикфорд.

Четвърт час преди края на редовното време Юнайтед вкара трети гол. Факуно Пелистри комбинира с Бруно Фернандеш, а той пусна за Марсиал. Френският нападател на гостите технично пусна топката край Пикфорд и оформи класическия резултат.