Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг предупреди, че футболистите на Евертън ще бъдат бесни от наложеното наказание на клуба от 10 точки.

По тази причина "червените дяволи" ще трябва да отговорят на огъня с огън при гостуването си на "Гудисън Парк" в неделя, обясни нидерландският специалисти.

След двубоя с Евертън Манчестър Юнайтед гостува на турския Галатасарай в решителен мач от груповата фаза на Шампионската лига, а послед има визита и на Нюкасъл.

"Срещу Евертън ще бъдем във врящ котел, но сме решени да не бъдем надиграни. Виждам опонента ни и виждам, че там всички са бесни от решението на Висшата лига, но в крайна сметка всичко зависи от нас. Ако това решение ще им подейства като гориво, ние трябва да бъдем готови. Ако успеем да отговорим на тяхната енергия, имаме много добър шанс да спечелим мача", каза Тен Хаг на пресконференция.

Добрата новина за Тен Хаг е завръщането на левия бранител Люк Шоу. Английският национал не е играл от август заради мускулен проблем. Вратарят Андре Онана е по-добре след контузията, която получи по време на мач на националния отбор на Камерун и вероятно също ще играе. Решение за нападателя Расмус Хойлунд, който също бе с травма, ще се вземе в неделя, уточни Тен Хаг.

Аут за предстоящия мач със сигурност е датският плеймейкър Кристиан Ериксен, както и централният защитник Джони Евънс.

Тен Хаг бе попитан и за отношенията му с централния защитник Рафаел Варан, след като в британската преса се появиха информации, че има напрежение между двамата.

"Той е много важен играч за нас, но в тима има вътрешна конкуренция. Така трябва да бдъе във всеки един отбор. И Хари Магуайър, и Варан са брилянтни, но мога да избера само един от тях за титуляр", добави мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Срещу Евертън "червените дяволи" ще бъдат водени от помощник на Тен Хаг, тъй като нидерландецът ще изтърпи наказание от един мач заради получени три жълти картона.

"Много решения от началото на сезона бяха срещу нас. Видях една таблица, в която ние сме на 18-о място по този показател. Но пък си има и предимство от това наказание - от трибуните играта се вижда по-добре, отколкото от страничната линия", завърши наставникът на 20-кратните шампиони на Англия.