Манчестър Юнайтед постави под сериозна въпросителна продължаването си в елиминационната фаза на Шампионската лига, след като завърши 3:3 при гостуването си на Галатасарай. "Червените дяволи" на два пъти имаха преднина от два гола, но в крайна сметка не успяха да си тръгнат като победители от Истанбул. 

Алехандро Гарначо, Бруно Фернандеш дадоха ранна преднина на гостите, а Хаким Зиеш върна едно попадение. След почивката Скот Мактоминей отново даде комфортен аванс за отбора на Ерик тен Хаг, но домакините не се предадоха и с голове на Зиеш и Керем Актюркоглу стигнаха до точката, която може да се окаже безценна за тима.

Пореден слаб мач за Юнайтед направи вратарят Андре Онана, който имаше вина за две от попаденията на "Чим Бом". Така английскит гранд отново пропусна да победи Галатасарай и остана на последно място в група A с 4 точки преди другия мач между Байерн Мюнхен и Копенхаген. Турците пък са втори с 5 точки. В последния кръг Манчестър Юнайтед приема баварците, а тимът на Окан Бурук гостува в Дания.

В 11-ата минута 3-кратният победител в турнира поведе в резултата чрез Алехандро Гарначо. Крилото получи удобна топка от Бруно Фернандеш вляво в наказателното поле и с можен удар в горния десен ъгъл не остави шансове на 37-годишния Муслера.  

Три минути по-късно като по чудо домакините не изравниха. Центриране от корнер бе засечено с глава от Торейра, но Онана изби. Последва нов удар, който попадна в тялото на Мактоминей и футболистите на Галатасарай поискаха дузпа. Реферът Хосе Санчес обаче даде знак играта да продължи, а от ВАР подкрепиха решението му. 

"Червените дяволи" нанесоха втори удар в 18-ата минута. Бруно Фернандеш напредна и от 20-ина метра с фантастичен удар прати топката под гредата за 0:2. 

В 29-ата минута Зиеш вдигна трибуните на крака с майсторско изпълнение на пряк свободен удар, но вина за него носи вратарят на гостите Андре Онана, който тръгна предварително зад стената и бе изненадан с шут в неговия ъгъл - 1:2.

Две минути преди почивката Мауро Икарди бе намерен с дълго подаване зад отбраната на гостите и хладнокръвно я прати зад гърба на Онана, но попадението не бе зачетено заради засада.

Второто полувреме започна с отлична възможност за Галатасарай, след като Айхан бе изпуснат от бранителите в близост до вратата. Ударът му от въздуха обаче мина покрай вратата. Юнайтед отговори с центриране на Фернандеш, което се превърна в точен удар, но Муслера не се остави да бъде изненадан. 

Бърза атака на гостите в 55-ата минута завърши с трето попадение. Антъни бе изведен на десния фланг, а острото му центриране по земя бе засечено от Скот Мактоминей на близката греда - 1:3.  

В 62-ата минута Зиеш стреля от пряк свободен удар, а Онана в опита си да избие отклони топката във вратата си - 2:3. Девет минути по-късно мароканският национал изведе Керем Актюркоглу в наказателното поле, откъдето резервата с топовен изстрел разстреля камерунския вратар за 3:3. 

Пет минути преди края късметът покри турския тим, след като шут от дистанция на Бруно Фернандеш срещна десния стълб на Муслера. В последната минута на редовното време и резервата Пелистри пропусна да донесе успеха на Манчестър Юнайтед.

Галатасарай - Манчестър Юн  3:3

Голмайстори: 0:1 Гарначо (11), 0:2 Фернандеш (18), 1:2 Зиеш (29), 1:3 Мактоминей (55), 2:3 Зиеш (62), 3:3 Актюркоглу (71)

Галатасарай: Муслера, Бое, Бардакджъ, Айхан, Анхелино, Торейра, Ндомбеле, Зиеш, Мертенс, Заха, Икарди

Манчестър Юн: Онана, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Амрабат, Антъни, Фернандеш, Гарначо, Хойлунд