Шампионската лига продължава с 8 мача днес. В група А Манчестър Юнайтед и Галагасарай водят задочен спор за второто място, което дава право на класиране за елиминационната фаза. Преди предстоящите мачове турците имат аванс от 1 точка.

Юнайтед за втори път в историята си ще гостува на ФК Копенхаген, като при първата си визита на стадион „Паркен“ през 2006 година загуби с 0:1. Срещата им отново бе от груповата фаза на Шампионска Лига. Тогава обаче, Юнайтед спечели домакинството си с 3:0 и завърши на първото място, а пък Копенхаген отпада, тъй като остава последен. Въпреки неубедителните резултати на гранда от Манчестър, е логично той отново ще спечели трите точки, две седмици след като го направи и на „Олд Трафорд“.

Копенхаген след чудесното 2:2 в Истанбул понесе две минимални загуби - 1:2 на този терен с допуснат късен обрат срещу Байерн с 0:1 на "Олд Трафорд" от днешните си гости преди две седмици. Манчестър Юнайтед с огромна доза късмет успя да излъже с гол в 91-ата минута Фулъм в Лондон и успокои временно ситуацията след двете поражения с по 0:3 в дербито със Сити и срещу Нюкасъл за Купата на Лигата.

Разбира се под краката на Ерик Тен Хаг ври и кипи и всеки следващ неуспех особено в ШЛ може да го катурне от мениджърският му стол. А победата днес е много нужна за "червените дяволи" в битката с Галатасарай, преди двата последни много сложни срещи на 29.11 в Истанбул и на 12.12 в Мюнхен. А до тук представянето в тази група не показва добри тенденции, освен ако в тези последни мачове играта не се промени коренно в положителна посока.

В група D Интер гостува на "Ред Бул Арена". Домакините от Залцбург са трети с актив от 3 точки и приемат вторите Интер със 7, първи пак със 7 е Реал Сосиедад, а Бенфика са последни без актив.

Интер пристига с повишено настроение, победили на труден терен - "Стадио Гевис" в Бергамо с 2:1 Аталанта в събота. За "нерадзурите", изоставащи само с гол от Реал Сосиедад, има значение битката за лидерството, знаем първенците в групите ще избегнат повечето най-силните съперници. Симоне Индзаги едва ли след мача преди две седмици на "Джузепе Меаца" ще подцени днешните домакини, една нова победа ще им помогне много преди двата решителни мача на 29-ти в Лисабон срещу Бенфика и на 12.12, у дома срещу Сосиедад.

Програмата на мачовете в сряда:

Група А

22:00 ч, Байерн - Галатасарай, Копенхаген - Манчестър Юнайтед

Група В

22:00 ч, Арсенал - Севиля, ПСВ Айндховен - Ланс

Група С

19:45 ч, Наполи - Унион Берлин

22:00 ч, Реал Мадрид - Брага

Група D

19:45 ч, Реал Сосиедад - Бенфика

22:00 ч, РБ Залцбург - Интер.