Андре Онана е сред най-добрите вратари във Висшата лига и дори е вторият в класацията. Това обяви най-невъзмутимо Ерик тен Хаг след поредните груби грешки на камерунския страж на Манчестър Юнайтед. 

Привлечен през лятото, за да замени Давид де Хеа, Онана направи серия гафове, като в средата на тази седмица бе виновен за два гола при равенството 3:3 срещу Галатасарай, което е много вероятно да струва на Червените дяволи мястото напред в Шампионската лига. 

Босът на Юнайтед обаче погледна позитивно на нещата и посочи, че в първенството вратарят е втори по направени спасявания, процент на спасени удари и очаквани предотвратени голове във Висшата лига. 

„Ако се анализират внимателно данните ще се види, че той е вторият най-добър вратар в първенството с оглед на статистиката. Справя се добре. Знае, че в Шампионската лига допусна някои грешки, но като цяло през тези 5 месеца играе добре” заяви Тен Хаг преди гостуването на Нюкасъл в събота вечерта. 

„Той реагира много силно след лошото си представяне в Мюнхен и бе страхотен срещу Бърнли 3 дни след това. Силен характер е, така че ще се справи” добави наставникът, чийто тим, въпреки някои колебания е с 5 победи в последните 6 мача от първенството, като в последните си 3 двубоя не допусна и гол.