От Мърсисайд през Босфора до Нюкасъл – това без съмнение са 7 дни на шум и ярост за Ман Юнайтед. Те превзеха с 3:0 „Гудисън Парк“, който бе препълнен с гняв заради наказанието срещу Евертън. Тяхната екскурзия в „Истанбулския ад“ в средата на седмицата обаче не беше толкова успешна, тъй като ужасните грешки на Андре Онана струваха победата срещу Галатасарай – 3:3. А сега възпитаниците на Ерик тен Хаг са изправени пред нов тест на характера срещу Нюкасъл в събота вечерта.

50 000 джордита на „Сейнт Джеймсис Парк“ едва ли ще бъдат съпричастни към тежкото положение на опонента. Това ще бъде класически шумен повод под светлините на прожекторите. Нюкасъл ще бъде подхранван от несправедливостта на спорната дузпа, която получи ПСЖ дълбоко в добавеното време и отне знаменитата победа на свраките на „Парк де Пренс“.

Една от основните черти на джордитата е тяхната свирепост, отказвайки да дадат дори миг спокойствие на противника с бясна преса – нещо, което гарантирано развълнува публиката. Известно е, че в такива водовъртежи Ман Юнайтед изпада в паника и се огъва. Управлението на мачовете продължава да бъде основен проблем за Тен Хаг, дори и често червените дяволи да си печелят лукса с ранна преднина. Те на два пъти изпуснаха аванс от 2 гола срещу Галатасарай. Това се случи и при визитата на Копенхаген в Шампионска лига, която просто изглежда обречена на провал.

Въпреки това Ерик тен Хаг заяви на вчерашната си пресконференция, че Юнайтед играе добре, а Андре Онана е вторият най-добър вратар във Висшата лига. Вероятно нидерландецът визира показателите за брой спасявания на фона на очакваните голове. Според тази статистиката само вратарят на Лутън Камински се справя по-добре от камерунеца, но въпреки това тези думи просто звучат налудничаво.

„Играем добре. Представихме се много силно срещу Галатасарай, както и в Копенхаген. Дори срещу Байерн в Мюнхен бяхме на ниво (б.р. – Юнайтед загуби и трите срещи, допускайки общо 11 попадения). Но трябва да правим някои неща по-добре и да изчистваме индивидуалните грешки. Онана е силен характер, ако анализирате изявите му, ще видите, че той е вторият най-добър вратар във Висшата лига. Прави някои грешки, но като цяло първите му пет месеца тук са успешни. Андре винаги реагира след слаби изяви, сигурен съм, че ще се справи. Уважавам Нюкасъл, играе се много трудно срещу тях. Трябва да покажем най-доброто от нас“, каза цитираният от Тема спорт Тен Хаг.

Неговият колега – Еди Хау, също се изказа доста ласкаво за играта на червените дяволи: „Мисля, че те записаха няколко много добри мачове. Ман Юнайтед е изключителен отбор. Мачовете срещу по-големите клубове винаги са много трудни и се решават с малки разлики. В големите моменти имаш нужда от големи играчи, които да поемат отговорност и да спечелят даден двубой. Срещу ПСЖ бяхме на минути от исторически резултат и затова има разочарование в нас. Трябва обаче да продължим напред и да гледаме към следващия мач“.

Снимка: БГНЕС