Манчестър Юнайтед похарчи около 400 милиона британски лири за нови попълнения, откакто назначи Ерик Тен Хаг за мениджър през 2022 година, но след поредното слабо представяне днес нидерландецът каза, че отборът му не е достатъчно добър.

Всеки оптимизъм след победата в средата на седмицата срещу Челси, която постави шестия Юнайтед само на три точки зад шампиона Манчестър Сити във Висшата лига, се изпари при домакинска загуба с 0:3 от Борнемут.

"Червените дяволи" вече загубиха четири пъти у дома във Висшата лига този сезон и общо 11 в 23 мача във всички турнири и бъдещето на Тен Хаг отново е под заплаха. Той изглеждаше отчаян под проливния дъжд и след това каза, че неговите играчи не са започнали мача по правилния начин.

"Мисля, че като отбор не сме достатъчно добри, за да сме постоянни и трябва да работим, за да подобрим това. Наистина сме непостоянни, имаме възможностите да го направим, но трябва да го показваме във всеки мач и всеки ден. Като тим трябва да се подобрим. Трябва да станем по-твърди, за да сме готови за мача от самото начало. Казах в петък, че не може да бъдеш в това първенство, ако не играеш на най-високо ниво, защото другите отбори ще те смачкат", коментира Тен Хаг.

Феновете на Юнайтед ясно показаха какво чувстват след последния съдийски сигнал, когато освиркваха играчите и мениджърът каза, че им съчувства.

"Съжалявам ги, защото те винаги са зад нас и очакват повече от нас. И ние трябва да го направим от началото", добави той.

Капитанът Бруно Фернандеш, който получи жълт картон и ще пропусне гостуването на Ливърпул следващата седмица, каза, че представянето на тима не е приемливо.

"Направихме много грешни неща днес, на всички нива. Борнемут беше много по-добър от нас. Не сме достатъчно постоянни, за да сме на първите места. Разбирам разочарованието на феновете", каза португалецът.