Манчестър Юнайтед и Тотнъм завършиха 2:2 в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Расмус Хойлунд и Маркъс Рашфорд на два пъти извеждаха домакините напред в резултата, а Ричарлисон и Родриго Бентакур изравняваха.

"Шпорите" останаха пети с 40 точки, колкото има и четвъртият Арсенал, който обаче е с мач по-малко. Юнайтед пък е седми с 32 точки

Лондончани владееха по-често топката и създадоха повече положения за гол пред вратата на съперника, докато домакините разчитаха предимно на контраатаки. За първи път на трибуните на “Олд Трафорд” бе и новият акционер на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф, който на Бъдни вечер закупи официално 25% от клуба.

Двубоят започна в зашеметяващо темпо. В 3-ата  минута Онана пусна към Гарначо, който продължи за Бруно Фернандеш. Капитанът на "червените дяволи" тръгна да се надиграва в пеналта с бранители на съперника, топката му бе избита и се озова в Хойлунд. Датският нападател си я нагласи на левия крак и с мощен удар разстрела Викарио за втория си гол през сезона във Висшата лига - 1:0.

Тотнъм успя да изравни резултата в 19-ата минута, когато лондончани изпълниха ъглов удар. Топката беше атакувана от Ричарлисон, а никой от Юнайтед не скочи с бразилеца, който с глава отбеляза във вратата на Онана - 1:1.

В 40-ата минута Юнайтед отново излезе напред в резултата. След повече от 14 часа футбол на "Олд Трафорд" Рашфорд отново се разписа. Той комбинира с Хойлунд на двойно подаване в наказателното поле на Тотнъм и елиминира Педро Поро, след което с прецизен изстрел по земя не остави никакви шансове на Викарио - 2:1.

В добавеното време на първата част Ромеро с глава отблизо нацели напречната греда на Онана. След това последва удар от дистанция на Хойберг, който мина встрани.

По-малко от минута след подновяването на играта бе нужна на Тотнъм да изравни резултата. Тимо Вернер пое вляво и видя Родриго Бентанкур, а Ериксен и Фернандеш не го спряха, след което аржентинецът отправи много силен удар в близкия ъгъл на Онана, който не успя да реагира - 2:2.

Срещата продължи двуостро. В 62-ата минута резервата Скот Мактоминей отправи опасен удар извън наказателното поле, но топката не намери целта. Само минута по-късно Лисандро Мартинес се завърна в игра за Юнайтед след дълго отсъствие заради контузия.

В добавеното време на мача домакините изпуснаха великолепен шанс да решат мача в своя полза. Гарначо намери отлично Мактоминей в пеналта, а шотландецът беше изцяло непокрит. Ударът му от няколко метра с глава обаче премина над напречната греда.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм  2:2

Голмайстори: 1:0 Хойлунд (3), 1:1 Ричарлисон (19), 2:1 Рашфорд (40), 2:2 Бентанкур (46)

Манчестър Юн: Онана, Далот, Уан-Бисака, Еванс, Варан, Мейно, Фернандеш, Ериксен, Гарначо, Рашфорд, Хойлунд

Тотнъм: 13 Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи, Хойбиерг, Бентанкур, Скип, Джонсън, Ричарлисон, Вернер