Френският нападател Карим Бензема, който е в конфликт с ръководството на Ал-Итихад, поиска временна раздяла с арабския тим, който обаче е предложил да даде нападателя под наем на друг клуб от Саудитската професионална лига. Вариантът да напусне в друг саудитски клуб обаче е бил отказан от 36-годишния Бензема, който "се чувства неспособен да даде най-доброто от себе си в Ал-Итихад заради натиска", според източник на AFP от арабския клуб.

Потърсени от AFP, хора от обкръжението на френския нападател, който има договор с Ал-Итихад до 2026 г., не пожелаха да потвърдят тази информация. Желанието на Бензема да се завърне в Олимпик Лион, с който спечели четири титли в Лига 1 (2004-2009), е потвърдено и от френския клуб, а трансферът зависи само от съгласието на шейховете, които водят Ал-Итихад.

Свързваният с Манчестър Юнайтед напоследък Бензема, който от няколко седмици е в лоши отношения с екипа в Ал-Итихад, се завърна в Джеда в четвъртък вечерта със 17 дни закъснение, пише "Труд". Френският нападател беше отстранен от състава. Този сезон той отбеляза 9 гола и даде 5 асистенции, далеч зад португалеца Кристиано Роналдо, който има 20 гола и 9 асистенции с Ал-Наср.

Ал-Итихад, 7-ми в Саудитската професионална лига, след три последователни загуби, е отборът, допуснал най-много голове и вкарал най-малко сред четирите отбора, купени от богатия Саудитски фонд (PIF). Шампионатът на Саудитска Арабия ще бъде подновен на 7 февруари.