Мениджърът Ерик тен Хаг призна, че трябва да се справи с проблем в дефанзивен план в състана на Манчестър Юнайтед за градското дерби в неделя с шампиона Манчестър Сити.

Хари Магуайър се присъедини към Люк Шоу, Лисандро Мартинес, Тирел Маласия и Арън Уан-Бисака, които са контузени.

Софиан Амрабат се завърна в състава на "червените дяволи" в сряда и игра в лявата част на отбраната, докато Диого Далот беше на позицията десен бек. Тогава Юнайтед се наложи с 1:0 като гост срещу Нотингам Форест в турнира за купата на Футболната асоциация.

"Трябва да подредим пъзела, защото все още ни липсват крайните защитници. Все още нямаме централни бранители. Трябва да сме креативни, но мисля, че можем да се справим. В сряда показахме, че можем, ако имаме правилен план. По-важното е, че ако имаме тази страст и тази амбиция, и желание и решителност да спечелим мача, тогава ние сме в състояние да го направим", заяви Тен Хаг, цитиран от официалния сайт на 20-кратните шампиони на Англия.

Най-добрата серия на Юнайтед през кампанията до момента беше прекъсната в края на миналата седмица с поражение 1:2 срещу Фулъм пред собствена публика. Юнайтед допусна общо 10 гола в последните си две гостувания на стадион "Етихад" срещу Сити.

"Все още ме дразни онзи мач срещу Фулъм. Но се случи, а и не можем да забравим какво се случи преди това. От януари нататък ние сме в много добра форма, в много добра серия. Възстановихме се (срещу Нотингам Форест) и трябва да продължим този процес. Предстоят страхотни мачове и предизвикателства. Вълнуваме се много, защото предстои важна неделя за нас", каза още специалистът от Нидерландия.