Манчестър Юнайтед оцеля срещу Ковънтри Сити в уникална драма на "Уембли" и се класира на финала за ФА Къп след изъплнение на дузпи. В битката за трофея "червените дяволи" за втора поредна година ще спорят срещу градския съперник и настоящ носител на Купата на Англия - Манчестър Сити.

Скот Мактомини, Хари Макгуайър и Бруно Фернандеш дадоха комфортна преднина на Юнайтед, който си помисли, че е направил досаттъчно, за да се класира на финала.

Не така обаче смятаха футболистите на тима от Чемпиъншип, които в последните 20 минути успяха да изравнят резултата. Точни бяха Елиф Симс, Калъм О`Хеър и Хаджи Райт от дузпа. В продълженията нови голове не паднаха, а при дузпите играчите на отбора от Висшата лига показаха по-точен мерник и ще се опитат да спечелят 13-ти трофей в надпреварата.

Първото положение бе за тима на Ерик тен Хаг, след като Рашфорд бе изведен от Каземиро сам срещу вратаря, но ударът му с левия крак от чиста позиция не бе точен.

В 23-ата минута Далот получи топката на десния фланг и пусна успореден пас на голлинията и Скот Мактомини от непосредствена близост откри резултата.

В края на полувремето Рашфорд получи великолепен пас в опасна зона, като английският национал шутира в близкия ъгъл, но Брадли Колинс блесна със страхотно спасяване, избивайки в корнер.

От последвалия ъглов удар Фернандеш центрира, като намери Хари Магуайър, който скочи най-високо и с глава нанесе неспасяем удар - 2:0 за Манчестър Юнайтед.

Малко след почивката Фернандеш стреля от далечно разстояние, но топката премина встрани от дясната греда. В 58-ата минута португалецът навлезе в пеналта, преминавйки няколко защитници и шутира, а топката рикошира в играч на Сити и направи безпомощен вратаря Колинс.

В 71-ата минута Фабио Тавареш изпрати прецизно центриране в наказателното поле към Елис Симс, който не намери топката по най-добрия начин, но въпреки това отправи достатъчно точен удар, за да намали на 1:3.

В 79-ата минута Калъм О`Хеър стреля от границата на пеналта, а топката рикошира в тялото на Уан-Бисака и влезе неспасяемо във вратата на Онана. 

Малко по-късно резервата Виктор Торп се добра до отскочилата топка извън наказателното поле и отправи на бомбен шут от разстояние, но Онана се отличи с великолепно спасяване. 

Във втората минута на добавеното време Уан-Бисака игра с ръка в собственото наказателно поле, а главният съдия отсъди дузпа за Ковънтри. Зад топката застана Хаджи Райт, който излъга Онана и го изпрати в грешния ъгъл, за да шокира фаворита за 3:3.

В четвъртата минута от първото продължение Фернандеш достигна до хубаво подаване на границата на пеналта и нанесе отличен удар към вратата, но нацели напречната греда.

В 107-ата минута Магуайър измъкна топката от защитник на Сити на аутлинията и стреля от малък ъгъл, но Колинс спаси. Тимът на Марк Робинс пък заложи на опасни контраатаки. Удар на Хаджи Райт премина на сантиметри покрай страничния стълб. В 116-ата минута Елис Симс получи в пеналта и стреля силно, а Онана с върха на пръстите изби топката, която се отби в напречната греда.

В първата минута на добавеното продължение драмата бе пълна, след като Виктор Торп вкара гол, но попадението бе отменено заради засада на Хаджи Райт.

Така се стигна до изпълнение на дузпи. Каземиро пропусна първата, стреляйки в средата, а Колинс остана на място и спаси. След това обаче Далот, Ериксен, Фернандеш и Хойлунд бяха точни. Райт и Торп вкараха за Ковънтри, но Онана спаси удара на О`Хеър, а Шийф стреля в аут.

Ковънтри - Манчестър Юн  3:3, 2:4 при дузпите

Голмайстори: 0:1 Мактомини (23), 0:2 Магуайър (45+1), 0:3 Фернандеш (58), 1:3 Симс (71), 2:3 О`Хеър (79), 3:3 Райт (90+4)

Ковънтри: Брадли Колинс, Джейк Бидуел, Милан ван Евейк, Джош Екълс, Лиъм Китчинг, Джоел Латибеадуиере, Калъм О`Хеър, Хаджи Райт, Елис Симс, Боби Томас, Бен Шийф

Манчестър Юн: Андре Онана, Диого Далот, Хари Магуайър, Скот Мактомини, Аарън-Уан Бисака, Каземиро, Коби Мейну, Маркъс Рашфорд, Бруно Фернандеш, Алехандро Гарначо, Расмус Хойлунд