Откакто премина в Манчестър Юнайтед, бразилският национал Каземиро не е дори бледа сянка на футболиста, който беше в Реал Мадрид. Той трябваше да е лидер на терена, предвид опита му и факта, че пристигна като играч с пет титли в Шампионската лига.

Кулминацията на голямото му падение беше снощният мач срещу Кристъл Палас, където футболисти от противниковия отбор буквално го надиграха. Заради това той беше критикуван от бившия английски национал Джейми Карагър в анализа му след мача.

„Вече казах на полувремето, че Каземиро трябва да бъде заменен. Знам, че имаше само „деца“ на пейката, но съм сериозен, когато казвам, че Каземиро трябва да знае, че има само още три мача на най-високо ниво. Той трябва вече да мисли за MLS или Саудитска Арабия. Говорим за един от великите играчи на съвременния футбол, той игра в една от най-добрите халфови линии в света, до Тони Кроос и Лука Модрич, но има една поговорка, която си повтарях: остави футбола, преди той да те напусне. Каземиро трябва да каже – стига“, каза цитираният от Trud news Карагър остро след загубата на Юнайтед с 0:4 от Кристъл Палас и двата непростими пропуска на Каземиро в срещата. 

Бразилецът има договор с Юнайтед до 2026 г., но няма да е изненада, ако бъде изгонен от клуба това лято.

Снимка: БГНЕС