Полузащитникът на английския гранд Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър ще пропусне домакинството на Блекбърн през уикенда, заради травма в глезена, съобщава "Скай Спортс".

Капитанът на Шотландия пропусна визитата на Глазгоу Рейнджърс, а сър Алекс таеше надежди, че той ще успее да се възстанови за битката на 'Олд Трафорд', но това няма как да се случи и в крайна сметка специалистът ще трябва да се лиши от услугите на един от най-добрите си футболисти.

Очаква се 26-годишният футболист да бъде на линия за дербито срещу Арсенал на 13-и декември. По този начин той ще пропусне 1/4 финалния сблъсък от "Карлинг Къп" срещу Уест Хем, двубоя от Висшата лига срещу Блекпул, както и последния мач на Юнайтед от груповата фаза на Шампионската лига срещу Валенсия.

"Дарън би трябвало да бъде готов за мачовете срещу Челси и Арсенал", заяви сър Алекс, който има доста проблеми с контузени футболисти и може би ще се лиши и от услугите на Пол Скоулс за двубоя срещу Роувърс.

Рижият халф има проблеми в слабините и едва ли специалистът ще рискува неговото здраве, като го пусне в игра срещу Роувърс.

Междувременно липсата на Скоулс и Флетчър може да накара сър Алекс да гласува доверие на Андерсон в титулярния състав.

В същото време се очаква пропусналите двубоя срещу Рейнджърс Неманя Видич и Рио Фърдинанд също да бъдат титуляри в предстоящия двубой, след като успяха да си починат.

"Пол е под въпрос, заради контузия. Харгрийвс, Валенсия и Оуен са трайно контузени, другите обаче са добре", призна наставникът на Юнайтед.