Голмайстор №1 в историята на Ливърпул Йън Ръш разкри, че е впечатлен от дългата скамейка на клуба. Той отличи новата покупка Дани Ингс, който беше взет с големи очаквания.

"Бях много впечатлен от Дани Ингс по време на предсезонната подготовка. Той е много качествен футболист. Според мен Ливърпул се сдоби с футболисти на пейката, който могат да влязат и да ти спечелят мача. Това е нещо, което липсваше допреди няколко години", сподели Ръш пред "Скай спортс".

"Наблюдавах Ингс по време на летните контроли и той ми се стори доста умен играч по отношение на включването си в атака. Той играе на ръбата на засадата  и започва да тича много рано."

"Филипе Коутиньо, Адам Лалана и Роберто Фирмино, които могат да играят до него, ще видят тези негови включвания и ще го извеждат. Ингс ми се вижда много рязък, а освен това е добър и в наказателното поле."

"По отношение на Кристиан Бентеке съм наистина много доволен, че го взехме. Клубът имаше нужда от такъв тип футболист. Той дава още една опция в предни позиции на Ливърпул и смятам, че е доста по-добър с топка в крака, отколкото някои хора си мислят. Технически той е много добър, но също така може да помага и в защита."

"Присъствието му позволява на Симон Миньоле да изрита топката и напред, знаейки, че там я чака Бентеке, който е добър в такива ситуации. Най-важното нещо, когато преминеш в нов отбор е да вкараш първия си гол, а Бентеке вече го стори."

"Той спаси Астън вила от изпадане миналия сезон. Когато той беше здрав и във форма, Вила изглеждаше като много качествен тим, който може да ти вкара по всяко време. Той подобри Астън Вила, но да играеш в Ливърпул е друго ниво."

"Трябва да си по-постоянен, не само в три от шест, а в пет от шест изиграни срещи. Това е напрежението, когато играеш за Ливърпул. Но считам, че той ще се справи много добре", добави Ръш, реализирал внушителните 346 гола за мърсисайдци в кариерата си.