Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е останал неприятно изненадан от представянето на своя тим при загубата от Нюкасъл вчера с 0:2. 

Точно когато изглеждаше, че Червените тръгват нагоре и демонстрират впечатляващ футбол, те бяха неузнаваеми на „Сейнт Джеймсис Парк” и допуснаха разочароващо поражение. Мърсисайдци бяха вкарали 10 гола в последните си 2 визити, а под ръководството на Клоп нямаха загуба далеч от дома, но сега това се промени. 

„Те заслужаваха да спечелят. Ние просто не бяхме достатъчно добри и не зная защо. Трябва да анализирам внимателно случилото се, защото без съмнение можем да играем по-добре. Първият им гол беше коледен подарък от наша страна” заяви Клоп, чийто тим отправи едва един точен удар към вратата на съперника. 

„После ние вкарахме нашия гол, но понеже бяхме толкова зле, страничният рефер сигурно си каза "няма как да вкарате гол от световна класа, когато играете толкова зле". Можем да играем много по-добър футбол. Не ги пресирахме и просто не бяхме в мача. Нюкасъл се бори, но ние ги улеснихме. Не бяхме достатъчно компактни, но все пак е по-добре да загубиш мач, в който си играл зле, отколкото такъв, в който си бил на ниво”

"Видях ситуацията при отменения ни гол. Беше редовно попадение и в този момент заслужавахме равенството. Понякога трябва да печелиш и "мръсни" точки, няма нищо против това в мачове като снощния. Но Нюкасъл е заслужен победител" добави философски германецът. 

"Никога не съм казвал, че сме претенденти за титлата и не зная защо трябва да го правя сега. Вие можете да говорите каквото си искате, но моля ви, не ме карайте да коментирам това. В крайна сметка ние сме разочаровани от загубата и това е нещо напълно нормално". 

Вижте отменения гол на Морено: