Зачестилите разтежения, които получават играчите на Ливърпул, изобщо не са случайни, обяви бившият играч на отбора, а сега телевизионен анализатор Греъм Сунес. 

Снощи при победата над Стоук в първия мач от полуфиналите за Купата на Лигата, такива контузии получиха Филипе Коутиньо и Деян Ловрен, които напуснаха още до почивката и вероятно ще трябва да почиват известно време. 

„Обикновено са необходими 10-11 мача, за да бъдеш в максимална форма. На някои играчи стигат 3-4 срещи, на други 8 или 9, но реално след 11-ия двубой тези, които играят редовно могат да кажат, че са в оптимална форма“. 

„Сега обаче идва нов мениджър със свои изисквания и желание за висока преса, а това е сериозно натоварване за 90 минути. Няма как да правиш това през цялото време. Можеш да го правиш един час или 70 минути, но през цялото време натоварването на краката е много сериозно“. 

„Затова смятам, че те просто не издържат и тези контузии не са случайни. Няколко подобни травми за кратко време ясно показва това и мисля, че те трябва да преосмислят това, което правят на трениворките. Случващото се определено може да се отрази на представянето на отбора, а и не мисля, че успехът с 1:0 гарантира класирането на Ливърпул за финала“ каза Сунес. 

Преди Коутиньо и Ловрен разтежения получиха Ориги, Шкъртел и Стъридж, а с друг вид травми са Хендърсън, Джо Гомес и Дани Ингс, като последните двама едва ли ще играят до края на сезона.