Смелият отбор на Екзитър се стяга за люта битка срещу Ливърпул в преиграването от третия кръг за Купата на Футболната асоциация на Англия. Мениджърът на тима Пол Тисдейл насъсква играчите си да излязат без капка страх на "Анфийлд", независимо че са в ролята на аутсайдер. В първия двубой на свой терен „гърците”, както е прозвището на отбора от Лига 2, стигнаха до равенство 2:2, след като на два пъти повеждаха в резултата.

"Всички искаме да продължим в следващия кръг. Естествено, ще бъде много трудно, но защо пък не? Няма смисъл да отиваме с нагласата, че ще загубим. Не играем всеки ден на "Анфийлд", това е голям мач за нас – истинска награда за феновете ни", коментира за Би Би Си Питсдейл, славещ се като най-стилно облечения футболен мениджър на Острова.

Екзитър не е преминавал тази фаза на турнира от 1981 година, когато губи в петия кръг от Тотнъм с големите Освалдо Ардилес и Глен Ходъл.

В първия мач Ливърпул излезе в състав със средна възраст 22. Титулярите сумарно имаха 34 участия в първия отбор, като 21 от тях са на Кристиан Бентеке. Заради много контузии в отбора, най-вероятно мениджърът на "мърсисайдци" Юрген Клоп ще заложи на сходен състав за утрешното преиграване.

"Едва ли ще има някакви големи промени в отборите, но мачът на "Анфийлд" ще е съвсем различен. Атмосферата ще е друга, дори и теренът, ако щете. Трябва да излезем с вярата, че победата ни е възможна. Без страх, просто да играем и да видим какво ще стане. Нямам нищо против да се стигне до дузпи, ще бъде фантастично", споделя още Пол Питсдейл, който никога досега не е водил отбор в третия кръг на ФА Къп.