Суонзи - Ливърпул, мач от 36-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Либърти", 14:00 часа българско време

Групата на Ливърпул
Вратари: Миньоле, Уорд
Защитници: Ловрен, Смит, Клайн, Шкъртел, Морено, Рандал
Халфове: Лалана, Айб, Лукас Лейва, Алън, Оджо, Стюърт
Нападатели: Стъридж, Фирмино, Бентеке
Контузени: Ориги, Хендерсън, Джан, Роситър, Гомес, Ингс
Наказани: Сако (спрени права заради допинг)

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул доиграва сезона във Висшата лига изцяло с мисълта трофея в Лига Европа, където обаче загуби с 0:1 първия сблъсък с Виляреал на полуфиналите. Реваншът е идният четвъртък, така че днес срещу Суонзи от Юрген Клоп се очаква отново да направи куп промени в титулярния състав и даде шанс за изява на резерви и млади момчета.

Почивка ще получат Коутиньо, Лалана, Милнър, Ловрен, Морено и вратаря Миньоле. Най-вероятно в игра да се появят защитникът Мартин Шкъртел и нападателят Кристиан Бентеке, които са възстановени от контузии.

Макар и с постоянните ротации на Клоп, Ливърпул показа стабилни игри в края на сезона. "Мърсисайдци" имат само една загуба в последните си десет мача в първенство и в девет от тях е вкарал два или повече гола.

Формата на Суонзи спадна доста, откакто на практика си осигуриха място във Висшата лига и през следващия сезон. След сладката победа над Челси (1:0) последваха две разгромни загуби - 0:3 от Нюкясъл и 0:4 от Лестър.

Все пак тимът на Франческо Гуйдолин си остава корав домакин, като в последните си три домакинства не е допускал гол във своята врата на "Либърти". За Суонзи ще липсват халфът Лирой Фер и нападателят Алберто Палоски.

Младоците в Ливърпул ще искат да се доказват пред мениджъра Юрген Клоп, така че "мърсисайдци" все пак има за какво да играят в този мач. Равенство обаче изглежда като най-вероятния изход.

Резултат: 1:1