Кристиан Бентеке все пак изглежда, че ще премине в Кристъл Палас и то срещу сумата, която Ливърпул искаше за него – 32 милиона паунда. 

„Скай Спортс“ съобщава, че лондонският клуб в крайна сметка е склонил да плати парите за белгиеца, след като преди това негови по-ниски оферти бяха отхвърлени от Червените. Очаква са днес да премине медицински тестове. 

Мърсисайдци твърдо искаха да получат максимално близка сума до тази, която дадоха за него през миналото лято – 32,5 милиона паунда и са успели да постигнат целта си. 

Твърди се, че 27 милиона твърдо ще влязат в касата на Ливърпул, а още 5 милиона ще бъдат добавени впоследствие. Така или иначе обаче, сделката изглежда отлична за Ливърпул, след като Бентеке се превърна в резерва при Юрген Клоп и наскоро той заяви, че за нападателя ще бъде най-добре да си тръгне. 

Футболистът ще се превърне в рекордна покупка в историята на Палас и трябва да реши проблемите на отбора в нападение, след като Орлите се разделиха преди старта на кампанията с Гейл, Шамак и Адебайор, а освен това продадоха и Яник Боласи на Евертън.