Ливърпул окончателно се отърва от Кристиан Бентеке, като го продаде на Кристъл Палас. Сделката бе обявена официално, като червените ще получат за него 27 милиона паунда, които могат да се увеличат с още 5 в зависимост от изпълнението на различни условия. 

Контрактът на футболиста е за 4 години, като вчера той премина успешно медицинските тестове и се разбра за личните си условия, превръщайки се в четвъртото ново попълнение на лондончани след Андрос Таунзънд, Джеймс Томкинс и Стев Манданда. 

„Много съм щастлив, че станах част от Кристъл Палас и очаквам с нетърпение да се срещна с новите си съотборници, мениджъра и екипа. Радвам се, че сделката вече е факт и вече мога да мисля спокойно за бъдещето” заяви той. 

„Исках да го привлека още в Нюкасъл и смятах, че той ще бъде отлично попълнение за отбора. Той обаче премина в Ливърпул, където нещата не се получиха. Тук обаче очаквах да прави това, което умее най-добре. Вярвам, че ще се чувства добре заради силните флангови играчи, които имаме” заяви мениджърът Алан Пардю.